Nederlanders  in Frankrijk  (1)

Terug naar Sceptics
Home


Uit: Mijn Franse tijd

Nederlanders in Frankrijk... review over de website nederlanders.fr

Zo af en toe op een druilerige zondagmiddag verdwaal ik nog wel eens op het onvolprezen wereldwijde web.

Met betrekking tot mijn bestaan als Nederlander in Frankrijk en daarmee samenhangende wetenswaardigheden, kom ik met enige regelmaat terecht op www.nederlanders.fr alwaar een soort van forum de hoofdmoot vormt.
Zoals wel op meer fora, b/lijkt ook hier een kleine kliek de dienst uit te maken, met aan het hoofd van de kliek, de altijd -nadrukkelijk- aanwezige, betweterige Mme Theodora B. en de idem M. Wim van T.
Mme Theodora heeft in haar profiel, op de vraag "Wat verwacht u van uw aanmelding op dit forum?" vast niet voor niets staan: "Ouwehoeren in m'n moerstaal met andere Nederlandstaligen."

Te pas maar vaker nog te onpas, grijpt de commerciŽle eigenaar en moderator (M. Anton N.) in met een 'INTERVENTIE MODERATOR' en verwijdert net zo te pas en onpas verschillende reacties, waar veel deelnemers dan weer niets van begrijpen want...
Vervolgens schiet de logica in zo'n draadje van slechts ťťn vraag naar ten minste drie nieuwe vraagtekens.
Voorbeeld van moderatie door Anton N.

Lang geleden, onder de vorige -niet zo'n commerciŽle- eigenaar, vond ik het vaak een leuke site met veel zinvolle wegwijzers in het doolhof van het Franse 'Joie de vivre'. Nu regeert het grote geld, zo lijkt het.

Sinds oktober 2019 meent de -huidige- moderator zelfs zijn standaard 'mening' (er dreigt gevaar!) onder elk Frans verhuur-item te moeten plaatsen, zoals eerder ook al bij aangeboden werk items (pas op voor mogelijk zwart werk!).
Er mogen geen commerciŽle linkjes in reacties voorkomen, behalve geplaatst door kliekgenoten.

Als Mod. in een reactie schrijft: "Op dit forum heeft niemand het recht te beledigen." en vervolgens: "Als Mod. verwijder ik op de persoon gerichte beledigingen." maar ik zie elders door een hierboven genoemde kliekgenoot geschreven: "(...) om hier ook nog een sjacherijnige duit in het zakje te doen en <naam H> een trap na te geven. Lafaard." Zie hier...
Dan valt het -en niet alleen mij- op dat een kliekgenoot blijkbaar verder buiten het boekje van de Mod. mag gaan dan een gewone stukjesschrijver die nog maar net komt kijken.

Mod. zou m.i. zijn tijd beter eens kunnen besteden aan het opschonen van het leden-bestand. Nu schijnt de teller -commercieel bedoeld?- alleen maar op te kunnen tellen!

Er is in NL al zoveel verboden. Voor mij kan een verbod op dit soort Mod.'s er ook nog wel bij. Nog beter: zo'n hele website - met wel meer dissonanten - maar liever verbieden. Maar goed, als de commercie, het aantal 'kliks', een kleine kliek en een maar aanmodderende moderator de dienst uitmaken...  Ach, iedere website krijgt een Mod. die het verdient !


© Piet/er Bult